Spellmann på dromen.

Posted by

Spellmann på dromen, av Mary Barthelemy

Ja da hadde jeg endelig kommet til denne boken, etter å ha lest gjennom de som lå over i stabelen.

Jeg hadde virkelig gledet meg til å lese denne boken, etter at jeg kom hjem igjen fra sjøen. Og hvilken bok det er! Nysgjerrighet omkring en av mine forfedre var jo hovedgrunnen. Men også fordi jeg ville lære mest mulig om «folket» vårt generelt.

Boken til Mary Barthelemy er lettlest, flotte tegninger og bilder som nydelig illustrerer historien hun forteller oss. Den er hva de kaller på engelsk en «page turner» da den er vanskelig å legge fra seg. Det så mye interessant og så mye informasjon at en faktisk bør legge den fra seg, bare for å fordøye alt av informasjon. Et luksusproblem. 😊

Midt i boken da det fortelles om en av reisene til «Fant Karl» og Magdalena (og familien) som går fra Norge til Sverige og tilbake til Norge i 1828, begynte jeg å tenke…. Ganske så utrolig å tenke på at da de tok den sikkert strevsomme turen hadde de selvfølgelig ingen anelse om at slektning i fra Bergen ville nesten 200 år senere da sitte å lese om dette, og studere kartet over turen de foretok.

Baksiden av boken.

Denne boken likte jeg så godt at hvis Mary noen gang er i Bergensområdet, vil jeg jeg gjerne treffe henne for å få boken signert.

Går ut i fra at det sikkert vil være noen som ikke liker denne boken, men for min del anbefaler denne boken på det varmeste.

.

Rgds, Sailor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s